Търсене

Начало Спорт Кметът на Разград награди шампиона по културизъм Николай Пенчев
Кметът на Разград награди шампиона по културизъм Николай Пенчев
19 May 2017

Кметът на Разград Валентин Василев и председателят на Общинския съвет Надежда Радославова се срещнаха с носителя на титлата абсолютен европейски шампион по културизъм за младежи за 2017 година Николай Пенчев. Той бе придружен от неговия треньор Георги Георгиев от СК „Гладиатор“, както и от Йордан Димов–Даксъна – най-възрастния занимаващ се с културизъм в Разград спортист.


19_05_2017_sampion-1.jpgД-р Василев връчи на шампиона плакет от името на Община Разград за високото постижение и му пожела да продължи да се състезава за Разград. Община Разград, с решение на Общинския съвет, задели от бюджета за спорт 1800 лева за участието на младия културист в шампионата.

От своя страна Николай поднесе подарък на кмета Валентин Василев – сувенир, който бе донесъл от Санта Сузана в Испания. В този град преди дни се проведе Европейското първенство по културизъм, в което Николай Пенчев превзе върха с 11 гласа от общо 11 съдии в състезанието.

Същата титла е печелил и неговият треньор Георги Георгиев през 1990 година.

„Учил съм се от него, каза Николай, винаги е бил мой пример и ме е мотивирал да израствам“.

„Културизмът не е само спорт, той е начин на живот“, каза Георгиев и даде примери с много възрастни, които все още са състезатели, а също показа като добър пример и Йордан Димов –Даксъна, който на 74 години е в прекрасна форма и е най-възрастният воден спасител в страната.

Сега на състезателя от Разград му предстои почивка и подготовка за Световно първенство през ноември в Бистрица, Румъния.

Николай раздаде и първите си автографи на представителите на местната власт и на журналисти.