shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 25.06.2018 г.
ekip7-small-2018-6-25.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Полицията засилва мерките за сигурност за абитуриентските балове
19 May 2017

Засилени мерки за сигурност по време на абитуриентските балове готвят от областната дирекция на МВР-Разград. Масово присъствие на униформени се предвижда за районите около училищата, откъдето завършващите традиционно потеглят с автомобили, осигурени ще бъдат още маршрутите за придвижване и заведенията, в които ще се провеждат тържествата.


От дирекцията са предприели и превантивни мерки, за да бъдат предотвратени евентуални инциденти и да се обезпечи обществения ред. Вече са координирани съвместни мерки с училищните ръководства и органите на местната власт. Заедно със служители на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са извършени проверки в ресторанти, барове, дискотеки и клубове, в които ще се организират празненствата. Собствениците и управителите са предупредени да не допускат хора с огнестрелно оръжие, агресивно поведение и такива употребили наркотици или алкохол.

Проверено е състоянието на пожарната и аварийната безопасност на обектите, както и качеството на предлаганите хранителни стоки. Взети са необходимите мерки и за нерегламентирано използване на пиротехнически средства на обществени места.

От пресцентъра на ОД на МВР съобщават, че по време на баловете миналата година пътните полицаи са установили повече от 700 нарушения на абитуриенти-шофьори и водачи, които са превозвали завършващи. В резултат на това са били съставени над 800 фишове и актове.

За да не се помрачава празничното настроение, от „Пътна полиция“ съветват младежите да не сядат зад волана, ако са употребили алкохол. Припомнят и че с въведените промени в Закона за движение по пътищата санкциите за шофиране в нетрезво състояние и за неправоспособни са много по-строги и се налагат не само на водачите, но и на собствениците на автомобилите.

От полицията апелират абитуриентите да не управляват с висока скорост, да не демонстрират „шофьорски умения“, да не преминават на червен светофар, да не се надвесват през прозорците и люковете на колите и да не сядат върху рамките на вратите, тъй като това е изключително рисковано. Призовават за повече самоконтрол, както и да не се прекалява с алкохола.