shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 25.06.2018 г.
ekip7-small-2018-6-25.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Младите огнеборци от училище „Н.Икономов“ пак са най-добрите в областта
19 May 2017

Отборът на ОУ „Никола Икономов“ в Разград и тази година спечели областния кръг на състезанието „Млад огнеборец“, организиран от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Клуба по пожароприложен спорт и Регионално управление „Образование“.


19_05_2017_ogneborci.jpgТо се проведе вчера, а в него се включиха още отряди на две училища в Исперих, както и тимове на учебни заведения в Кубрат, Брестовене, Цар Калоян и Лозница.

Общо 70 млади огнеборци премериха бързина и точност в традиционните две дисциплини - „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 метра щафетно бягане с препятствия“.

Децата бяха оценявани и за специфични пожарникарски умения като преодоляване на препятствия, боравене със струйници, шлангове, съединители, изработване на специални възли.

С 1048 точки първи в състезанието стана миналогодишният областен и държавен шампион - отборът на ОУ „Никола Икономов“ – Разград. Възпитаниците на инспектор Красимир Иванов от РСПБЗН-Разград и педагогическия ръководител Цветан Цанев грабнаха и преходната купа. Отличните резултати им осигуриха участие и в XVIII републикански състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“, които ще се проведат от 2 до 5 юни в курортен комплекс „Албена“.

На второ място, както и през 2016 година, се класира отборът на ОУ „Васил Априлов“ – Исперих, който събра 1029 точки. Трети се нареди отрядът на СОУ „Христо Ботев“ – Кубрат с 1017 точки.

Гости на турнира бяха заместник областният управители Нурие Црънгалова, главният експерт по спорта в РУО на МОН Николай Миланов, заместник-директорът на ОДМВР комисар Мирослав Маринов и директорът на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Емилиян Станев.

За отряда на ОУ „Н. Икономов“-Разград това е втори успех в рамките на последната една седмица. На 11 и 12 май на турнира по пожароприложен спорт „Млад огнеборец“ за купа „Свиленград“ тимът стана първенец в дисциплината „400 метра щафетно бягане“ и се нареди втори на „Бойно разгръщане на състезателна пътека“.

Мила КЮЛЮМОВА