Търсене

Начало Новини Възстановиха на длъжност началника на полицията в Лозница
Възстановиха на длъжност началника на полицията в Лозница
19 May 2017

Титулярният началник на Районно управление – Лозница главен инспектор Бисер Стефанов е възстановен на длъжност със заповед на вътрешния министър от 16 май, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Разград.

Образуваното срещу него дисциплинарно производство е приключило с мнение, че не са установени нарушения на трудовата дисциплина, които да водят до тежки санкции или уволнение.


От сряда Бисер Стефанов е поел отново функциите си, а временно преназначеният на длъжността му главен инспектор Диян Симеонов се връща на титулярният

си пост като началник на сектор „Пътна полиция“.

Дисциплинарната проверка започна в началото на март и бе разпоредена от служебния министър на вътрешните работи Пламен Узунов. Тя бе извършена от екип на силовото ведомство, а поводът бяха подадени директно в МВР сигнали срещу Стефанов.

Тогава той самият отказа да уточни за какви сигнали става дума и кой ги е подал, но призна, че не е изненадан и че е очаквал това да се случи.

Предвид това как завърши производството, очевидно се касае за неуспешен опит за подливане на вода от недоброжелатели или от засегнати от професионалната му работа лица.

Мила КЮЛЮМОВА