Търсене

Начало Искам думата Чии интереси обслужва „Време за промяна“ сега?
Чии интереси обслужва „Време за промяна“ сега?
22 May 2017

Уважаеми членове на организационни структури на „Време за промяна“,

Застанете с имената си под публикуваната в „Екип 7“ декларация!

Публично известно е, че в повечето села Ваши организационни структури вече няма. В град Кубрат също. Общинска организация с избран колективен орган на управление, легитимен председател и устав – НЯМА!


И Вие, и главно обществото, има право да знае пълната истина относно споменатите от Вас събития. Щяхме да считаме за достоен и честен начин за комуникация директния контакт на „Ваши“ събрания, но Вие пожелахте компроматна война чрез местни медии, на чиято обективност искрено вярваме.

Обективно, долуподписаните съветници и кмет, бяхме избрани с листата на „Време за промяна“-1 – местна коалиция от партии БДЦ /с председател Борислав Великов/ и ПП „Обединена България“ /с председател Илияна Раева/ на редовни местни избори на 25 октомври 2015 година.

Неслучайно бившият общински кмет Бюрхан Исмаилов приемаше поздравления на отчетно-изборните конференции на двете партии като единствен техен кмет на община. Кого представлява „Време за промяна“ сега? Чии идеи изповядва? С решение от кое събрание местната коалиция участва на частичните избори за кмет на община Кубрат, представлявайки партия ДОСТ /с председател Лютви Местан/ и партия НПСД /тогавашен председател Корман Исмаилов/. Позволете да именуваме „Време за промяна“-2 с „Подмяна“.

Такога решение – НЯМА!!! Това решение е взето еднолично и сме убедени, че зад това решение прозират задкулисни договорки, поети ангажименти и договорено финансиране на предизборната кампания.

Доказателство за това са и „изненадващите“ номинации за депутати от ДОСТ на Салим Мустафа /първи мандат кмет на с. Мъдрево/ и Хюсние Фикрет /първи мандат кмет на с.Звънарци/ на последващите предсрочни парламентарни избори.

Риторично си задаваме въпроса: Как госпожа Нина Цонева щеше да благодари за подкрепата на отчетно-изборното събрание на ДОСТ, ако бе спечелила кметския пост? При условие, че е член /и в момента/ на ДБГ /тогава с председател Меглена Кунева/, и на чиято листа беше кандидат за кмет на редовните избори – 25 октомври 2015 година.

Не ни ли стига политическото номадство, уважаеми?

Ние, общинските съветници, избрани с волята на гражданите на община Кубрат, се разграничаваме публично от такива пазарлъци на тъмно, партийна принадлежност и поръчково платен диктат!

Неслучайно и в името на демократичните принципи, които забравихте, застанахме на страната на Нина Цонева на последващия балотаж за общински кмет на 26 февруари 2017 година, оповестено с декларация за подкрепа във вестник „Екип 7“.

Със съхранените от нас и последователно отстоявани послания на първата „Време за промяна“, за честно и прозрачно управление, д-р Карасюлейман подаде оставка, като председател на ОбС - Кубрат. С това той се разграничи от ДПС управлението на общината в момента, което впрочем се радва искрено на вашите действия за задълбочаване на разделението между нашите съмишленици, което разделение им поднесе властта „на тепсия“ и вероятно ще им я гарантира години напред.

Чии интереси обслужвате и къде остана войната срещу ДПС?

Уважаеми Бюрхан Исмаилов, в правова държава, член на ЕС, в която вярваме, че живеем, независимият съд решава кой е виновен и кой – не. Изкуплението не е в оплюване на хора, подкрепили Ви с наивност и доверие заради морала и ценностите, които пожертвахте в името на партийно осиновяване – ДОСТ.

Уважаема Нина Цонева, разграничете се от постановката за разделение на „Време за промяна“-1, чиято маша вярваме, че не приемате да сте. Или сте?

С настоящото писмо-отговор, долуподписаните публично декларираме създаването на група общински съветници по политическа ориентация, съобразно Правилника за дейността и устройството на ОбС-Кубрат.

Ние ще отстояваме желанията на гласоподавателите от община Кубрат, които ни подкрепиха на 25 октомври 2015 година за отговорно и прозрачно управление, независими от партийно-финансово-съдебни интереси. Решения в името на благоденствието на жителите на общината, за което сме се клели.


С уважение към честната и безпристрастна журналистика и нейните читатели:

Общински съветници към ОбС-Кубрат: д-р Хюсеин КАРАСЮЛЕЙМАН, Пламен ПЕТРОВ, Красимир ХРИСТОВ, Майрям АПТИ, Бахтишен ОСМАНОВА и и Сузана СОЛАКОВА /кмет на с.Севар/