Търсене

Начало Искам думата Претенцията е едно, а реалността съвсем друга
Претенцията е едно, а реалността съвсем друга
26 May 2017

Бих искал да взема отношение във връзка със статията „Чии интереси обслужва „Време за промяна сега?“, тъй като се споменава моето име. Вътрешната ми убеденост зачита всяко едно противоположно мнение, но някак си започна да ми идва в повече различни знайни и незнайни „герои“ да злоупотребяват с моето име. Щях да подмина въпросната статия, ако не беше пълна с неистини и насилена с изразни средства без съдържание.


Щях да подмина въпросната статия, ако хората, които са я подготвили нямаха претенцията да бъдат моралните стожери на общоприети ценности. Не мога да остана безучастен към това, защото тези хора не могат да бъдат това, което не са. Някак си много ясно зад тях прозират и сенки от миналото.

Зад нито едно наше решение не стоят задкулисни договорки и поети ангажименти и който твърди обратното би трябвало да може да го докаже. Не съм привърженик на изказване на твърдения, неподкрепени с елементарни доводи. Това, че други го правят не означава, че и ние го правим.

Изрично нашата декларация указва, че е от организационните структури на „Време за промяна“. Уважаемите общински съветници много добре знаят, че това е местна коалиция без статут на партия, а оттам няма как и да бъде с устав, но зад думите организационни структури бяха всички онези неуморни хора, които си бяха поставили за цел спечелването на частичните местни избори и трябваше съвсем малка подкрепа от отделилите се от нашите редици, но тази подкрепа така и не дойде. Бяха приложени всякакви хитрости декларацията за подкрепа да стане факт едва 2 дена преди балотажа. След изборите се стигна и до абсурдни тези от споменатите общински съветници, че те не били длъжни да подкрепят нашия кандидат, тъй като декларацията била от името на независимия кандидат. Представяте ли си до каква степен се е скъсала тяхната връзка с действителността, тяхното неразбиране за дневния ред на обществото.

Уважаеми д-р Карасюлейман, щях да повярвам в искреността на Вашата постъпка да подадете оставка като председател на ОбС- Кубрат, ако това бе станало веднага след изборите, а не след като стана ясна променената ситуация в общинския съвет, впрочем нямате ли и Вие известна вина за това с непремерените си изказвания.

Уважаемите общински съветници говорят за съпричастност към обществените проблеми, за непримиримост към несправедливостта, а някак си приемат за нормални нещата, които стават в съдебната ни система. Последните събития показаха, а също така е всеобщо мнението, че наличието на нерегламентирани срещи на високопоставени служители на съдебната власт е предпоставка за възможности за натиск и влияние в същата тази система и именно това бе приложено в моя случай. Многократно сме обсъждали това и не прави чест на общинските съветници, избрани с листата на „Време за промяна“ да твърдят обратното. Претенцията е едно, а реалността съвсем друга, не сте запомнили даже абревиатурата на партиите от състава на местната коалиция.

Не мога да разбера и внушенията, че на частичните местни избори нашият кандидат бил кандидат на ДОСТ. Първо, не отговаря на истината и, второ, не ДОСТ е проблем на държавата или и Вие мислите в обратното като Йордан Цонев и тогава какво ви отличава от ДПС? Не съм уверен в искреността Ви като заявявате намерение за общ фронт срещу ДПС. Винаги съм готов на общи действия, но реални, без клишета, защото е по-важно не на думи да сме против ДПС, а против тяхното схващане за управление на общината. И нека никой вместо мен да не прави внушения и инсинуации кой на кого е човек. Стремя се да бъда достоен и лоялен гражданин на Република България и съм възпитан в обич към Родината си, която никой не може да промени с недостоверни внушения.


Бюрхан ИСМАИЛОВ