Търсене

Начало Искам думата Улици в Благоево стават блата при всеки дъжд, от Общината от години нехаят
Улици в Благоево стават блата при всеки дъжд, от Общината от години нехаят
07 June 2017

Тази снимка е направена на 3 юни на улица „Вит“ в село Благоево. Както се вижда, това е по-скоро блато с дълбочина 30-35 см, а не пътно платно на 30 метра от главен път Разград-Попово. Блатото започва от мост и завършва с мост. Тази ситуация в този участък се появява при всеки дъжд от много години насам. За проблема неведнъж сме уведомявали Община Разград с молба нещо да се направи. Уви, глас в пустиня.


07_06_2017_blagoevo-1.jpgВъзникват няколко въпроса: как живеещите на улиците „Вит“ и „Ангел Ковачев“ могат да минат в двете посоки без каруца или автомобил; кой от двата моста ще падне първи от ерозията на блатните и дъждовни води; парапетът на моста е увиснал и ще падне при най-малко съприкосновение с човек или животно. Ако някога, не дай боже, това се случи и пропадне с човек, кой кмет ще бъде отговорен за проявената безотговорност вече години наред - кметът на Благоево Момчил Мизурски, бившият общински кмет Денчо Бояджиев или настоящият Валентин Василев?

Както споменахме, с проблемите на тези два моста и две улици общинската администрация в Разград е наясно. Резултатът е бездействие.

 

 

 

Николай МЕЧЕВ