Търсене

Начало Оживление Деца празнуваха Деня на приятелството в разградско училище
Деца празнуваха Деня на приятелството в разградско училище
12 June 2017

 

 

Шарени балони, песни, танци и игри в двора на ОУ „Н. Й. Вапцаров“– така учениците отбелязаха Международния ден на приятелството – 9 юни. Дъждовното време в петък не провали веселото настроение и децата пуснаха във въздуха десетки балони, на които написаха своите послания и пожелания. Това е първото организирано събитие от участниците в основания тази година училищен превантивен клуб, в който членуват седмокласници.

 

 

 

Те са подпомогнати и от Община Разград и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Празничното веселие създаваше вокална група „Вапцарови искрици“ към училището, приятелите се снимаха за спомен в реквизитна рамка, играха български хора, а напук на лошото време рисуваха на открито върху платно със спрейове. Засмените и радостни деца се забавляваха заедно със своите учители, а класната стая се превърна в многоцветна зала, в която танцувалните ритми замениха уроците. Всички присъстващи ученици бяха облечени с еднакви тениски с надпис „Да бъдем приятели!“.

Приятелството се изразява в споделянето на живота с ценен и обичан човек - това послание изпратиха децата към по-големите заедно със съвета си: „Бъдете приятели, за да имате такива“.


Десислава СТЕФАНОВА