Търсене

Начало Оживление Изложение за екзотични животни в Исперих
Изложение за екзотични животни в Исперих
14 June 2017

 

 

В Исперих се състоя изложение за екзотични животни по идея на Марин Начев, който е собственик на различни видове, с организацията се зае инициативен комитет - д-р Милен Драганов, Антон Христов, инж. Ани Михайлова, адв. Даниел Димитров, Дарина Пешева, инж. Аспарух Христов и Борислав Борисов.

 

 

 

На изложението, проведено до стадиона в Исперих, имаше различни кучета - от мини пинчер, йоркширски териер, мини шпиц, болонка през кокер шпаньол, джак ръсел териер, хановерски кръвоследник, кане корсо до бултериер, лабрадор ретривър и дого аржентино. Представителите на котките бяха от породи „Персийска“, „Сребърна чинчила“ и „Хималайска“. Птиците бяха представени от гълъби, имаше и декоративни зайци и костенурки.

Атракцията на събитието бяха зелената игуана Криси, боата удушвач Женя, тарантулите – от вида „Сив птицеяд“ и „Индийска орнаментна“, както и тайландски скорпион. Малчуганите бяха впечатлени и от участието на двете шотландски понита, на име Вихър. Имаше и участник гъсок, наречен Тонти.

Най-щастливи по време на изложението бяха децата, които дефилираха със своите любимци пред публиката.

Всеки стопанин получи награда - шапка с логото на изложението за животни, сертификат за участие от председателя на инициативния комитет и храна за всеки домашен любимец. Наградите бяха осигурени от „Фарма-тийм“ ЕООД - Разград – д-р Досев и д-р Петрова, както и от д-р Милен Драганов от Исперих и от младежкото обединение на БСП в Исперих.

Най-голямата награда за организаторите бе интересът на най-малките участници, които не спираха да питат дали следващата година ще се проведе същото изложение за животни. Затова инициаторите смятат да превърнат изложението в традиционно и да го провеждат ежегодно.

Инж. Ани МИХАЙЛОВА