shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 22.06.2018 г.
ekip7-small-2018-6-22.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Полицаи катастрофираха с патрулка на пътя Русе-Варна
16 June 2017

 

 

Двама служители на Районното управление в Разград катастрофираха с патрулен автомобил рано сутринта вчера. Инцидентът е станал на главния път Русе-Варна около 7.00 ч. Полицаите са се връщали от Осенец, където извършили проверка на лице, изтърпяващо домашен арест.

 

 

 

Близо до Гецово патрулката се завъртяла, излязла от пътя, блъснала се в изсъхнало дърво и спряла в нивата. Зад волана е бил 30-годишен служител на районното, а на предната седалка до него се е возел негов 45-годишен колега. По техни обяснения, при натискане на спирачка е блокирало предното ляво колело на автомобила, което довело и до инцидента.

Вероятно само благодарение на това, че са се ударили в изсъхнало дърво, униформените не са получили тежки наранявания. По патрулката обаче има нанесени сериозни материални щети.

Двамата полицаи са били откарани в МБАЛ „Св.Иван Рилски“ в Разград, където след медицински преглед са освободени.

От пресцентъра на областната дирекция на МВР съобщиха, че пробите за алкохол на служителите са отрицателни. Какви са причините и обстоятелствата, довели до пътнотранспортното произшествие ще изяснява образувано по случая следствено дело.

Дали полицаят, който е бил зад волана има вина за инцидента и доколко е достоверна версията за блокажа на колелото, на този етап не може да се каже.

Едно обаче е сигурно - катастрофиралият „Опел Астра“, както и почти целият автопарк на областната дирекция на МВР, е тотално амортизиран. Въпросната патрулка е 13-годишна, използва се за нуждите на полицията в Разград от 2004 година насам. Предвид това обаче, колко километра навърта в рамките на едно денонощие, при 365 работни дни в годината и при орязан бюджет за поддръжка и обслужване, със сигурност отдавна е трябвало да бъде изведена от строя и подменена с нова.


Мила КЮЛЮМОВА

Снимка: Свилен РИЗОВ