shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 23.04.2018 г.
ekip7-small-2018-4-23.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Бизнесмени даряват детски площадки на Община Разград
16 June 2017

 

 

Две дарения получава Община Разград от частни предприемачи, които имат заведения за обществено хранене в града. Това стана ясно от докладни записки на кмета Валентин Василев, които ще бъдат гласувани на юнското заседание на Общинския съвет.

 

 

 

Собственикът на механа „Лятно кино“ Йордан Тачев предоставя безвъзмездно чисто нови детски съоръжения на стойност 28 000 лева. Те са произведени и монтирани в близост до механата в парка от русенската фирма „АС – Строй“. Всички съоръжения и детайли са с издадени продуктови сертификати въз основа на протоколи за изпитания за безопасност и качество. Те отговарят и на изискванията на Наредба №1 от 12 януари 2009 година за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра.

Второто дарение е от управителя на „СТОП“ООД – град Алфатар Юлиян Топалов, който е наемател на пицария „Стоп Моцарела“ в градинката пред Административния съд. Комбинираното детско съоръжение, което предстои да се монтира до заведението, е на стойност 10 000 лева. В докладната записка се посочва, че доставката и монтажът ще са изцяло за сметка на дарителя. Към документа са приложени техническа спецификация, декларация за съответствие и сертификат от производителя на комбинираното детско съоръжение „Импресия 99“ ООД – Провадия.