Търсене

Начало Интервю Игор Пластун пред football.ua: В Разград получих много във всяко отношение
Игор Пластун пред football.ua: В Разград получих много във всяко отношение
28 June 2017

 

 

Украинският защитник на „Лудогорец“ Игор Пластун счита, че ЦСКА ще бъде основен конкурент на отбора в борбата за титлата през следващия сезон. Пластун, който дойде в Разград от „Карпати“ /Лвов/ през миналото лято, даде пространно интервю за украинския спортен сайт football.ua.

 

 

 

„Това беше първият ми сезон в „Лудогорец“ и не знам как да го опиша. В началото всичко беше добре. Започнах сезона като титуляр в квалификациите на Шампионската лига. Но след това получих червен картон в мача срещу „Цървена звезда“ в Белград и доверието към мен беше снето. Това не значи, че към мен се отнасяха лошо, просто треньорът реши да разчита на друга двойка защитници. Все пак изиграх над 30 мача, в 18 от които бях титуляр, така че натрупах доста игрова практика. Но като всеки човек, аз искам повече и затова работя здраво“, твърди Пластун.

„В Разград получих много във всяко отношение – във футболен, в морален и в житейски план“, прави извод след година у нас защитникът.

„Ако трябва да бъда честен, в момента съм трети избор за централен защитник след национала на Румъния Козмин Моци и аржентинеца Хосе Луис Паломино“, каза още той. „Лудогорец“ спечели шеста поредна титла, но украинецът не смята, че трофеят е дошъл леко.

„През пролетта добро впечатление ми направи играта на ЦСКА. Смятам, че само ЦСКА може да ни бъде конкуренция в предстоящия сезон. Но всичко ще зависи от нас самите. Ако подхождаме с нужната мотивация към всеки мач, пак ще станем шампиони“, смята Пластун.

Защитникът разкрива, че в Разград не получава кой знае колко повече от „Карпати“ като заплата, но като цяло възнаграждението му е чувствително по-високо заради бонусите и изтъква като положителна практиката в клуба да се плащат бонуси при изпълнението на определени цели.

Много място е отделено в интервюто и на собственика на клуба Кирил Домусчиев, на неговия бизнес, на Разград, на живота в България. Питат го дали е почнал да пие ракия и дали в Разград има много цигани – на първия въпрос отговаря, че така и не е дошъл ред да разпусне и затова още не е опитвал, а за циганите казва: „Виждал съм цигани, но нали те са същите хора като нас – каква е разликата? Тук, в България, всички хора са еднакви, България в този план /б.р. по отношение на етническите проблеми/ е много спокойна страна“. „Пътищата там са в лошо състояние, но все пак са по-добри от нашите в Украйна“, обобщава наблюденията си за инфраструктурата в Разград футболистът, като изтъква, че най-хубавото е, че домът му е само на час от морето.

„Кирил Домусчиев си влага душата в отбора. Това се вижда от развитието на инфраструктурата в града. Разград е малък град, населението му е само 33 000, но хората много си обичат отбора и се отнасят към футболистите с огромно уважение. „Лудогорец“ има прекрасна база – Домусчиев прави всичко така, че клубът да живее не в днешния ден, а в бъдещето“, допълва Пластун.

Украинецът коментира и някои от играчите на „Лудогорец“, както и стила на игра на отбора. За Клаудиу Кешеру, защитникът казва: „Той има дар божи – умее да вкарва и е един мощен нападател, който харесва мъжката игра, футболист от високо равнище – в това няма никакво съмнение“.

А ето какво споделя за бразилците: „Ако имаш десет бразилци, разбира се, че можеш да очакваш карнавал. Бразилците по друг начин не играят, карнавалът им е в кръвта. Аз мисля, че „Лудогорец“ ще продължи да играе по „бразилски модел“ - няма смисъл да се променя нещо, щом то носи резултат“

В няколко от своите отговори Пластун разказва, че българите са добронамерени, че са близки по манталитет до украинците, че страната е много красива и дори препоръчва туристически дестинации на сънародниците си.

Със сигурност интервюто на Пластун в украинския сайт е една страхотна реклама на „Лудогорец“, Разград и България.