Търсене

Начало Искам думата Кажете ми – защо народът ни е толкова злобен? Беден и злобен!
Кажете ми – защо народът ни е толкова злобен? Беден и злобен!
28 June 2017

 

 

Богатите ходят на психолог, за да разтоварят напрежението и терзанията си, алкохолиците се напиват, агресивните се изявяват някъде и върху някому, наркозависимите се надрусват, а аз реших да го споделя с Вас.

През ноември 2014 година реших да се пенсионирам. Започна да се говори за безплатно саниране на съществуващите панелни блокове. Осъзнах, че за това е необходимо да се създаде организация по подготовката на изискващите се документи, което ще изисква време, някакви умения за съставяне на документи с данни на собствениците и т.н.

 

 

 

Прецених, че докато все още не съм загубила темпото на времето, разполагайки с "цялото време на света", да организирам включването на блока, в който живея в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, което е напълно безплатно за собствениците. Моята активност също е безплатна.

С много недоверие и скептицизъм за безплатността на санирането с още 2-3 души от собствениците успяхме да вземем съгласието на 91 процента от собствениците, а Законът за управление на етажната собственост изисква 67 процента. Подготвихме документите и бяхме включени в програмата са безплатното саниране, което на 1 юни тази година започна и това е факт.

Много бях щастлива от постигнатото от мен и в личния ми профил във Фейсбук го публикувах със заглавието "Това ще е паметникът на живота ми!". Исках да стимулирам всички блокове в Разград да се възползват от примера ни и да разкрасим града си. Но уви! Постоянно "недоброжелатели" продължават да промиват мозъците на собствениците. Безплатен обяд нямало. В друга конкретика няма да изпадам, но резултатът е налице. Някой собственик не иска да даваме вода на работниците, не дават асансьора да се ползва, умело изказват мнение, че стените ще се надупчат като швейцарско сирене, което е опасно за блока, роптаят за скелето, по което можело да се качат крадци до прозорците и т.н., и т.н. Ще спра дотук.

Как се прави добро? Обяснете ми. Защо народът ни е толкова злобен? Защо не се радва на постиженията на другите?

 

Николинка ИВАНОВА

Разград