Търсене

Начало Спорт Красимира Стоянова празнува 10 години от първия си старт
Красимира Стоянова празнува 10 години от първия си старт
12 July 2017

Десет години от първия си старт отбеляза разградската състезателка по автомобилизъм Красимира Стоянова. Своеобразният спортен юбилей бе почетен през уикенда по време на рали крос „Ловеч“. Букетът от свежи цветя и подаръците бяха връчени на Краси лично от кмета на Ловеч Корнелия Маринова. Любопитното е, че първото състезание, в което разградчанката участва, бе именно в Ловеч.


12_07_2017_krasimira.jpgКросът край града на люляците бе четвърти кръг от националния шампионат. В него участваха общо 31 състезатели, от които само Красимира Стоянова бе представителка на нежния пол. След четирите старта със своята „Лада Самара“, тя финишира на 11-то място, което е достойно класиране, имайки предвид силната конкуренция на мъжете пилоти.

Рали кросът „Ловеч“ бе петата поредна надпревара след Криводол, София и Драново /2/, в която разградчанката участва през последните пет седмици.

След 2-3 седмици отдих на нея й предстои още едно изпитание. Това ще бъде втория кръг от националния шампионат по рали спринт на 28 и 29 юли, където тя ще бъде навигатор на Стойно Георгиев от Габрово.

Активното участие на Красимира Стоянова в автомобилните състезания е благодарение на финансовата подкрепа, която тя получава от своя спонсор Николай Димитров – управител на фирмите „Ник Транс“ и „Бултранс“ - Разград. Тя използва повода да благодари както на него, така и на своето семейство, което винаги е близо до нея и я подкрепя.


Димитър КИРИЛОВ