shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 23.04.2018 г.
ekip7-small-2018-4-23.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Осъдиха на пробация шофьор, предложил 50 лева подкуп на полицаи
12 July 2017

Две седмици след като предложи подкуп на исперихски полицаи, 48-годишен мъж от Китанчево беше осъден за деянието си по съкратения ред.

Срещу Ридван Амза беше повдигнато обвинение за това, че на 22 юни около 11.50 часа е пуснал 50 лева в служебния автомобил на младши автоконтрольор Стефан Димитров.


Подкупът той дал, след като дежурните полицаи установили, че управляваният от него „Форд Куриер“ няма сключена застраховка „Гражданска отговорност“ и не е преминал задължителния годишен технически преглед.

За да избегне акт за административно нарушение по Закона за движение по пътищата и по Кодекса за застраховането, Ридван решил да предложи пари на младши автоконтрольор Стефан Димитров и така се озовал в ареста на Районното управление в Исперих.

Делото срещу нарушителя се е гледало в Окръжен съд-Разград по съкратения ред. След като се е признал фактите по случая и се е съгласил да не се разпитват свидетели, Ридван си е осигурил и по-леко наказание. Две пробационни мерки за срок от шест месеца са му наложили магистратите - задължителна регистрация по настоящ адрес два пъти седмично и периодични срещи с пробационен служител.

Присъдата не е окончателна, може да се обжалва пред Апелативен съд-Варна.

Мила КЮЛЮМОВА