shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 23.04.2018 г.
ekip7-small-2018-4-23.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Васил Карадимов с изложба за 80-годишния си юбилей
12 July 2017

Един от най-известните съвременни разградски и български художници Васил Карадимов организира изложба по повод на 80-годишния си юбилей, който ще отбележи на 14 юли. Експозицията ще бъде открита в петък от 18 часа в дома на майстора на четката на улица „Паркова“ №12, където се намира и творческото му ателие.


12_07_2017_vasil-1.jpgАвторът кани негови колеги, приятели и ценители на изящното изкуство да споделят личния му празник и заедно да се потопят в необятния естетически свят, изпълнен с изящни форми и меки тонове.

Посетителите на изложбата ще се докоснат до повече от 100 картини на художника, които варират от интимен пейзаж и портрет до платна, които интерпретират събития от българската история. Карадимов ще покаже на широката общественост творби, в които е вплел тракийски и възрожденски мотиви. Той работи предимно маслена живопис и акварел като споделя, че при създаването на една картина водеща не е техниката, а смисълът и посланието, които иска да имплементира.

„Това е ултимативната цел на изкуството – да предава силни емоционални послания, да създава асоциации и да докосва човешката душевност. Затова смятам, че в изкуството няма пик и върхова точка, ценен е пътят, който изминава един човек“, заяви Карадимов.

За 50-годишния си творчески път художникът е участвал в десетки самостоятелни и колективни изложби в страната и чужбина. Негови картини са експонирани в галерии и културни институти в София, Пловдив, Русе, Разград, Варна, Шумен, Казанлък, Велико Търново. Платната на съвременния български автор са в частни колекции на ценители на изкуството от редица държави – САЩ, Япония, Германия, Англия, Франция, Швейцария, Белгия, Италия, Холандия, Аржентина, Русия, Турция, Полша и Югославия.

За своя принос в развитието на българската култура Васил Карадимов е награден с орден „Св. св. Кирил и Методий“ I и II степен, също така е почетен гражданин на Разград.


Антония КИРИЛОВА