Търсене

Начало Спорт Пламена Иванова се класира пета на европейското
Пламена Иванова се класира пета на европейското
14 July 2017

В София се проведе европейското първенство по бокс за момичета и девойки. Участваха близо 250 млади състезателки в този спорт от 35 държави. Сред тях беше и представителката на СКБ „Олимпия“ - Разград Пламена Иванова. В нейната категория – 57 кг, имаше боксьорки от още 16 страни.


14_07_2017_plamena-ivanova.jpgВ първата си среща Пламена спечели убедително с 5:0 съдийски гласа срещу молдовка. Във втория мач съдиите дадоха минимално предимство на съперничката й от Русия. Така в крайното класиране разградчанката зае призовото пето място, което е несъмнен успех в кариерата й.

17-годишната Пламена Иванова е ученичка в Спортното училище в Разград и наесен ще бъде в ХІІ клас. Тя се занимава активно с бокс от пет години. В момента е актуалната републиканска шампионка в своята възрастова група и категория и е член на националния отбор. Това е второто й участие в европейско първенство след миналогодишното в Турция. Нейни треньори са Стефан Стефанов, Петър Петров и Мирела Николова, която й помагаше в София като помощник на националния треньор Петър Лесов.

През ноември предстои истинско предизвикателство за талантливата разградска боксьорка. Тя ще участва в световното първенство в Индия, като този път ще се състезава в кат. 54 кг.


Димитър КИРИЛОВ