Търсене

Начало Култура Писателят Нидал Алгафари представи романите си в Исперих
Писателят Нидал Алгафари представи романите си в Исперих
14 July 2017

На литературна среща в Исперих областният управител Гюнай Хюсмен поздрави писателя Нидал Алгафари за издадената от него трилогия и пожела в следваща творба на автора да намерят място и истории и случки от Лудогорието.

За три месеца писателят, пиар и режисьор за втори път, след Разград, идва в региона, стана ясно в началото на срещата, организирана от Централната общинска библиотека „Петя Йорданова“ в Исперих.


14_07_2017_algafari-5.jpg„Радвам се, че уважавате поканите и на жителите на по-малки населени места, където жаждата за култура също е голяма и хората са любознателни и се интересуват от новостите по света и нас във всяка сфера. Всички сме заинтригувани от оригиналния Ви поглед към душевността и традициите на народа ни, към историята и религията, към българската култура и нейното място в световните културни тенденции. Като отраснали в регион с богато и разнообразно културно наследство, ще си пожелаем в някоя от следващите Ви книги да видим истории и от Лудогорието, каза още областният управител, като допълни, че от публичните изяви на Алгафари досега е имал впечатления, че той е „воин на доброто“ и то се е затвърдило на представянето на трилогията.

Исперихчани също се включиха активно в дискусията около провокативните тези на Алгафари за събития и факти от българската история и тълкувания на религиите.

14_07_2017_algafari-1.jpgЛитературната поредица на Алгафари включва романите: „Боже, защо Господ лъже?“, „Аллах, милост нямаш ли?“ и „Любиш ли, ти Бог си!“. Предстои трилогията да се превърне в четирилогия.

Алгафари бе впечатлен от присъствието на областния управител на литературната вечер. „В близо 200 населени места съм си представил книгите, за пръв път толкова високопоставен държавник присъства на представянето, това значи много за мен, благодаря от сърце“ – каза Нидал Алгафари.