shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 25.06.2018 г.
ekip7-small-2018-6-25.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Зоозащитници поискаха съдействие от областния управител за бездомните кучета в Исперих
14 July 2017

Уважаема редакция на вестник Екип 7, Сдружение „Помощ за животните – ДАРА" се обръща към Вас като доказан във времето съмишленик при отразяването на проблемите с бездомните животни и изпълнението на европейските хуманни стандарти при овладяване популацията.

Нашата организация, в опитите си да стигне до видим резултат и реално осъществяване на приетата от Община Исперих Програма за овладяване популацията на безстопанствени кучета, се обърна към областния управител на област Разград Гюнай Хюсмен.


Той, като бивш кмет на община Исперих, е наясно с проблема, който и до момента не се решава, както заради липса на достатъчно финансиране, така и поради организационни причини, които на чист български език могат да се квалифицират и със звучната дума „мързел".

Г-н областният управител, както е видно от приложеното писмо, акцентира върху решаване на проблема чрез прилагане на хуманните европейски практики, които са узаконени в България чрез приетия Закон за защита на животните.

В отдалечените от централната власт региони, какъвто е Лудогорието, така както и в десетки други подобни, законодателството не се приема с нужната отговорност от местната власт, която процедира с похвати, недопустими за 21-ви век.

Силно се надяваме в община Исперих да не се повтори масовото отравяне на бездомни животни, което не предизвика нужната реакция от страна на институции, призовани да бранят законността и правото. В следствие на това престъпление с неизвестен извършител и престъпното бездействие и безинициативност за решаване на проблемите на ресорния заместник-кмет, който подаде оставка, в града се създаде неформална общност от хора, които не остават безразлични към случващото се и които ежедневно ни информират за задълбочаващия се проблем.

Уважаема редакция, прилагаме на Вашето внимание и се надяваме да публикувате на страниците на вестника кореспонденцията ни с областния управител на област Разград, която е още една малка част от сагата „Бездомните животни на Исперих и бездействието на една общинска администрация".

Сдружение „Помощ за животните – ДАРА“ - София