shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 16.07.2018 г.
ekip7-small-2018-7-16.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Ограничават движението по пътя Търговище-Разград заради ремонта
14 July 2017

От вчера до 31 октомври ще бъде ограничено движението по път II-49 Търговище - Разград за рехабилитация на 21 километра от второкласния път, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Спира се движението от Търговище през с. Бистра до кръговото кръстовище при с. Трапище. Движението от кръговото кръстовище в посока Дралфа – Лозница не се спира.


Ограничено ще е и движението в отсечката от края на кръговото кръстовище през селата Трапище и Манастирско до Разград.

Обходният маршрут по време на ремонтните дейности е: всички МПС, движещи се по направлението Търговище-Разград, могат да отбият от кръговото кръстовище при Търговище на път I-4 Велико Търново-Търговище-Шумен по път II-74 Търговище-Дралфа и да продължат по път II-51 Дралфа-Лозница до път I-2 Русе-Разград – Шумен; всички МПС, движещи се по направлението Разград – Търговище могат да преминават по I-2 Русе-Шумен, да продължат по път II-51 Лозница-Дралфа, да преминат по път II-74 Търговище - Дралфа до кръговото кръстовище при Търговище на път I-4 - Велико Търново-Търговище-Шумен.

През затворените участъци ще се допускат жителите на Манастирско, Трапище и Бистра, поради липсата на алтернативен път. За целта ще бъдат изградени временни пътища, ще се обособи лента за движение и ще се използват други технически способи, за да се осигури достъп на гражданите до техните домове.

Ремонтът на 21-километровия участък от пътя Търговище-Разград започна в средата на юни. Финансира се от Оперативна програма „Региони в растеж“ чрез Европейския фонд за регионално развитие. Изпълнител е „Пътинженерингстрой-Т“ ЕАД.