shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 16.07.2018 г.
ekip7-small-2018-7-16.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Разградчанин плати задължение към „Топлофикация“ с 65 кила монети
14 July 2017

С монети от една и две стотинки вчера разградчанин плати част от задължение към „Топлофикация Разград“ ЕАД, начислено на апартамент, в който от години не се ползва парно.

Сумата от 635 лева беше разпределена в пет пластмасови туби от минерална вода, които тежаха общо 65 килограма.


14_07_2017_toplo-3.jpg14_07_2017_toplo.jpgЧовекът, който ги внесе на касите на „Топлофикация“, беше Филип Филипов, зет на 79-годишния Александър Неделчев, собственик на жилището в блок „Славяни“ в жк „Лудогорие“. През 2008 година човекът се отказал от услугите на „Топлофикация“ по надлежния ред – смъкнал радиаторите и затапил тръбите.

Оттогава апартаментът се отоплява с климатици. Въпреки това всяка година дружеството начислявало такса за сградна инсталация. За периода 2008-2015 година сумата набъбнала с лихвите на 3500 лева. Отделно от това към разходите се прибавили и 700 лева разноски за наетия от „Топлофикация“ частен съдебен изпълнител. Именно последният започнал да описва имуществото на длъжника.

Видели се в безизходица и при реален риск да загубят част от собствеността си върху апартамента, хората решили да започнат да се издължават на разсрочено плащане. Само че не по традиционния начин, а в знак на своеобразен протест срещу монополиста, по начина, по който беше направено вчера. От няколко седмици от приятели и търговци те успели да съберат на стотинки първата погасителна сума.

Вчера Филип Филипов остави тубите със стотинките пред слисаните касиерки. Малко по-късно с автомобил на „Топлофикация“ те бяха откарани в клон на Централна кооперативна банка, където с помощта на специална техника дребните монети бяха преброени.


Димитър КИРИЛОВ