Търсене

Начало Интервю Яцек Гуралски: „Лудогорец“ е топотборът на България
Яцек Гуралски: „Лудогорец“ е топотборът на България
04 August 2017

Часове преди да бъде официално представен като футболист на „Лудогорец“ полският национал Яцек Гуралски даде кратко интервю за официалния сайт на клуба всички новини


04_08_2017_guralski.jpgЯцек, добре дошъл в България. Как се стигна до трансфера ти в „Лудогорец“?

Получих оферта от отбора. Имах и други предложения, но „Лудогорец“ бе най-настоятелен. Клубът действаше професионално. Преговаряхме и се разбрахме. Доволен съм, че съм футболист на „Лудогорец“.


Какво знаеш за българския футбол?

Следя българското първенство. Знам, че има няколко водещи тима, след които номер едно категорично е „Лудогорец“. Това е топ отборът. „Лудогорец“ е шест пъти поред шампион. Надявам се следващото лято титлите да са седем и аз да имам принос за това. Познавам и някои български футболисти, с които съм играл в Полша. Димитър Илиев, Спас Делев, Михаил Александров, който дойде от Разград.


„Лудогорец“ загуби първия мач от „Апоел“ /Беер Шева/ с 0:2. В навечерието на реванша как оценяваш шансовете за краен успех над отбора от Израел? /интервюто е взето преди реванша – б.р./

Разбира се, че има шансове. „Лудогорец“ игра добре в Израел. Гледах целия мач. Изпусна няколко положения. Допусна два гола, които можеше и да не паднат. „Лудогорец“ може да спечели в реванша с резултат, който да го класира напред. Вярвам в това.


Гледал си няколко мача на „Лудогорец“. Как оценяваш отбора?

Отличен отбор със силни футболисти като индивидуалности. „Лудогорец“ има класата отново да играе в групите на някой от двата европейски турнира.


Ти си национал на Полша, но имаш само един мач. Възнамерява ли треньорът да ти дава повече шанс?

Това е въпрос, на който той може да отговори. Но напоследък често съм в разширения състав и вярвам, че треньорът разчита на мен. Винаги съм готов да помогна.