shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 18.07.2018 г.
ekip7-small-2018-7-18.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Таланти участваха в майсторски клас по пеене в Разград
04 August 2017

„Изключителни, бих казала уникални“, каза вокалният педагог и поп-рок и джаз продуцент в БНР Мая Райкова за младите участници в заключителния концерт на майсторския клас, воден от нея от 27 юли до 2 август в Разград. Концертът се състоя в ресторант „Акцент“. Там бе проведен и майсторският клас, но докато миналата година неговата продължителност бе пет дена, тази година бе увеличен на седем. Повече бяха и участниците в него. Миналото лято те бяха шест и само от Разград, тази година бяха общо дванадесет – седем от Разград, четири от Варна и един от Ямбол.


04_08_2017_peene-1.jpg04_08_2017_peene.jpg

В концерта в сряда се изявиха таланти от 9 до 18 години: Камелия Николова с песните „Изповед“ и „Don’t cry for me Argentina“, възпитаниците на Свилена Дечева от Центъра за работа с деца - Татяна Славова изпълни „Летен дъжд“ и „С добрьiм утром люди“, Мария Божидарова – „Сбогом, мое море“ и „From a distance“, Васил Петров – „Убива ме с любов“ и „When I was man’’, Андреа Начева – „По първи петли“, „Purple rain“, Пламена Петрова – „Дошъл назаем“ и „Fighter“. Ивета Тодорова от Варна изпълни „Отлетя далече любовта“ и „Rise“. Текин Зекериев от школата на Свилена Дечева в ЦРД и други деца – от Варна и Ямбол, поради ангажименти не успяха да вземат участие в концерта.

Мая Райкова отправи своите благодарности към Златка Пенчева, председател на сдружение „Бъдеще за Европа“, което е главен организатор на майсторския клас, родителите на участниците, към Стефан Аврамов – собственик на ресторант „Акцент“, и изтъкна ролята на музикалните ръководители на младите таланти. Тя не пропусна да отдаде дължимото на Марияна Дучева – един от най-добрите вокални педагози в страната, при която някои от децата са започнали своето музикално развитие. След концерта тя посочи, че идеята за майсторския клас се е появила именно след смъртта на Марияна Дучева. За Марияна Дучева Райкова изказа мнение, че е съумяла у всеки неин ученик да открие зрънцето уникалност с различни тембри, да моделира основата. Възпитаниците ѝ познава от малки както от различните национални конкурси в страната, така и от конкурса „Звезден път“ в Разград. „Пред очите ми е 6-7 годишната Камелия с тънкото гласче, Пламито – огромна рокля с две крачета, следя развитието на всички и се радвам на техните успехи. Някои от тях продължиха при Свилена Дечева. И тук се получи една хубава приемственост“ – изтъкна тя.

Родителите на малките таланти бяха също за пореден път впечатлени от работата на Райкова с техните деца, от наученото за краткото време, с което тя се е занимавала с тях.


Веселина ЙОТОВА