shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 18.07.2018 г.
ekip7-small-2018-7-18.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Популацията на бездомните кучета в Разград излезе от контрол
04 August 2017

Наши читатели алармираха, че в последно време по улиците на Разград, особено в по-хладните вечерни часове, се появяват все повече бездомни кучета. Четириногите се придвижват на групи и на пръв поглед са безобидни. Често обаче, най-вече в тъмните часове те лаят агресивно, вероятно при среща на „конкуренти“ до боклукчийските кофи.


04_08_2017_kuceta1.jpgРазградчанка, живуща в блок „Строител“ сигнализира, че в техния район има постоянна глутница кучета, които реално застрашават спокойствието и здравето на хората там.

Всъщност, всички ние виждаме, че популацията на кучетата, които свободно се движат из града, се е увеличила.

Потърсихме за коментар д-р Михаил Балтаджиев, главен експерт „Земеделие и стопанска дейност“ в Община Разград. Пред „Екип 7“ той потвърди факта, че в последно време уличните псета са станали твърде много. Почти всеки ден се извършва кастрация, но общинските служители не смогват, тъй като кучетата се развъждат с много бързи темпове. Не стигат и финансовите средства за тази дейност. Бюджетът за кастрация за една година е 10 000 лева, като една процедура струва по 66 лева без ДДС.

Д-р Балтаджиев съобщи, че в момента се изгражда още една клетка в приюта за бездомни кучета, която ще струва 70 000 лева. Той изрази оптимизъм, че до края на годината ще бъде довършено цялостното разширение на приюта.


Димитър КИРИЛОВ