shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 18.07.2018 г.
ekip7-small-2018-7-18.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Стефан Петракиев помогна за операцията на Василка от Гецово
07 August 2017

Собственикът на ресторант „Капитан Блъд“ Стефан Петракиев за пореден път прояви човечност и съпричастност като дари средства за лечението на млада жена от Гецово.

Преди една седмица ви разказахме за безизходицата, в която се намира 34-годишната Василка Василева от Гецово. След битов инцидент тя получава фрактура на дясната глезенна става и в отделението по ортопедия и травматология на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград гипсират пострадалия крак.


За да се възстанови напълно специалистите съветват жената да се подложи на ортопедична операция за поставяне на метални импланти. Те обаче не се поемат от Районната здравноосигурителна каса и струват 1 000 лева. Чрез страниците на вестника мъжът на пострадалата Красимир Иванов отправи апел съм всички състрадателни и милосърдни хора да помогнат за събирането на необходимата сума за операцията.

На зова за помощ се отзова бизнесменът Стефан Петракиев, който не за първи път прави благотворителни жестове. Въпреки че той върши своето добро дело без да желае публичност, семейството от Гецово пожела да изрази своята искрена признателност за благородния му жест.

„Поканихме го да дойде в нашия дом, за да види в какво състояние се намира жена ми и той пожела да ни помогне със сумата от 400 лева, които веднага внесох в банката. Благодарни сме, че има такива чистосърдечни и милостиви хора, способни да помагат. Нека Бог да го благослови и да са успешни всичките му дела“, каза Красимир Иванов.

Освен че е дарил средства за каузата, собственикът на известното разградско заведение, е предложил на единствения син на семейството Десислав Иванов да върши обща работа, за която ще му дава възнаграждение.

Усилията на двойката за осигуряване на парите, необходими за ортопедичната операция, продължават. Те са подали документи в Община Разград за отпускане на еднократна финансова помощ за лечение, която е в размер на 500 лева. Очакват отговор в следващите седмици и разчитат на тази помощ.

Хората с добри сърца, които искат да подкрепят семейството в събирането на необходимата сума за операцията, могат да се свържат с Красимир Иванов на телефон 0893 882 130.

Антония КИРИЛОВА