shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 18.07.2018 г.
ekip7-small-2018-7-18.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Млади червенокръстци преминаха обучение за превенция на СПИН
07 August 2017

Доброволци от Български младежки червен кръст в Разград участваха в областно обучение „Сексуално рисково поведение и превенция на ХИВ/СПИН“.

Целта бе да се повишат знанията на новите членове на младежката организация по темата, което ще подпомогне провеждането на здравно-просветна дейност и успешното реализиране на антиСПИН кампании през годината.


08_08_2017_spin-1.jpgОбучението води Даяна Георгиева, доброволец от БМЧК – Перник, която запозна участниците с последствията от сексуално-рисковото поведение, с причините за възникване на СПИН, с начините и пътищата на предаване на ХИВ инфекцията, с възможностите за предпазване от заразяване.

По време на обучението доброволците участваха в ролеви игри и решаваха казуси, свързани с дискриминацията към хората, които са носители на ХИВ вируса.

Червенокръстците изразиха своите различни гледни точки по темите за приятелството, взаимоотношенията и налагането на стереотипи.

Младежите, които преминаха курса, ще имат възможност да приложат на практика наученото при провеждане на информационни здравни кампании. Те ще разясняват сред обществеността начините за предпазване от СПИН и ще апелират за съпричастност и подкрепа към заразените с ХИВ.