shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 18.07.2018 г.
ekip7-small-2018-7-18.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
УЕФА каза „Да“...
07 August 2017

Още тази година „Лудогорец“ ще може да играе мачовете от груповата фаза на Лига Европа на „Лудогорец арена“, а не на „Васил Левски“, както беше в последните години.

Това стана ясно, след като в четвъртък, миналата седмица, от УЕФА направиха инспекция на новата трибуна на стадиона. Представителите на европейската футболна централа генерално са приели цялостната концепция на клуба за преустройството на стадиона, останали са удовлетворени от направеното в сектор „В“ /новата трибуна/ и до дни се очаква и официалното им писмено потвърждение.

08_08_2017_tribuna_2.jpg
08_08_2017_tribuna_3.jpg08_08_2017_tribuna_1.jpg

 

08_08_2017_tribuna_4.jpgЗабележките на комисията са свързани по-скоро с някои технически подробности, които и без друго са в ход на изпълнение – като например изискването на турникети /устройствата за контрол на достъп/ в сектори „А“ и „А1“, които нашият екип на стадиона видя, че се монтират.

В петък, по време на обедната почивка, установихме, че паралелно е започнало изграждането на новата ВИП-ложа на сектор „В“, а старата се преустройва в зона за медиите, където ще има отделно и платформи за централните камери. До трибуна „Моци“ пък ще бъдат т.нар. флаш позиции – местата на камерите за коментари след мача. ПТС-те ще бъдат преместени на сегашния паркинг за официални лица, а на тяхното място ще има шатра със зала за пресконференции и работна зона за журналисти. Изискванията на УЕФА по отношение на удобствата и условията за работа на медиите са безкромпромисни и дори по-строги от тези за ВИП местата, но емисарите на евроцентралата са останали напълно удовлетворени от предлаганите решения.

08_08_2017_tribuna_6.jpg08_08_2017_tribuna_5.jpg

Вероятно до седмица ще приключат всички довършителни работи и тогава престои новият сектор да бъде приет и от ДНСК. Местата на стадиона на този етап ще бъдат 8100, а след крайната реконструкция и строежа на следващия сектор на мястото на сегашната централна трибуна и сектори „А“ и „А1“, до стадиона достъп ще имат малко над 13 000 души.

Според инспектиращите от УЕФА, дори на този етап /с въвеждането на само „В“ сектор“/ разградчани ще могат да играят на своя стадион срещи от групите на „Лига Европа“, както и във фазата след тях, до полуфинал.