shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 18.07.2018 г.
ekip7-small-2018-7-18.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
В събота и неделя е 24-то издание на "Купа Абритус"
09 August 2017

В събота и неделя /12 и 13 август/ в Разград ще се проведе 24-то издание на един от най-дълголетните и популярни открити турнири в страната - "Купа Абритус". Основен организатор на състезанието, което е със статут на международна проява, е местният шахматен клуб "Абритус", в партньорство с Община Разград, Българската федерация по шахмат и "Балканфарма Разград" АД.


Партиите ще се играят в голямата конферентна зала на хотел "Централ". Турнирът е по швейцарската система в седем кръга и контрола 20 минути плюс 10 секунди на ход на състезател до завършване на играта. Първият кръг е насрочен за 13 часа в събота.

Наградният фонд на "Купа Абритус" е 2500 лева и е един от най-добрите в България за този ранг прояви. Турнирът е известен с многото награди, предвидени за участниците - основни и специални. На практика всеки втори или трети шахматист, който играе в него, си тръгва с някаква сума пари, а победителят и с красива купа.

В досегашните 23 издания на "Купа Абритус" са играли над 1200 състезатели от цялата страна и чужбина. Все още не може да каже колко ще се включат тази година, но прогнозата е те да са между 50 и 60. Очаква се сред участниците в битките по черно-белите квадрати да има и гросмайстори.


Димитър КИРИЛОВ