shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 18.07.2018 г.
ekip7-small-2018-7-18.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
2 500 мотористи идват в Разград за събора на „Лудогорски братя“
09 August 2017

Около 2 500 мотористи от България, Гърция, Франция и Румъния се очаква да участват в петнадесетото издание на Националния мотосъбор, който ще се проведе в местността Пчелина.

Това съобщи организаторът на събитието с дъх на бензин Десислава Петкова, която е председател на мотоклуб „Лудогорски братя“. Тя посочи, че съборът ще бъде открит на 11 август от 19 часа и ще продължи до 13 август. Още днес ще пристигнат любителите на мощните машини и високите скорости от Варна, които два дни ще загряват за шоуто.


09_08_2017_rokeri3_2-copy.jpgЗа всички участници е подготвена зрелищна програма, която включва състезания за пренасяне на бира с мотор и за въртене около кол за време. По традиция ще бъдат раздадени награди за най-шумен мотор, за най-красив чопър, най-добра самоделка, за най-възрастен участник и за моториста, пристигнал от най-далечната дестинация.

Първата вечер от събора ще завърши с концерт на младите музиканти от групите „Mirror“ и „Metal Militia“, които ще взривят публиката с мощните си изпълнения, а след полунощ ще има нощен купон с волна програма.

За съботния ден е планирана почетната обиколка на Разград, шествието на мотористите ще тръгне в 13 часа от хижа „Горски кът“ и ще премине по главните улици на града.

Вечерта от 22 часа ще започне концерт на рок легендата Милена, а за финала организаторите са подготвили томбола и пищна заря. По традиция участниците ще се хванат на българско хоро под музикалния съпровод на гайдаря Добромир, който е част от рокерските редици.

Целта на клуб „Лудогорски братя“ е, освен да съберат на едно място синовете и дъщерите на вятъра, да акцентират върху спазването на правилата за движение по пътищата. Техният апел към всички участници в движението е да бъдат отговорни, внимателни и толерантни към пътуващите на две гуми, защото те са равноправни водачи.

 

Антония КИРИЛОВА