shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 18.07.2018 г.
ekip7-small-2018-7-18.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Три басейна и един язовир спасяват разградчани от жегата
09 August 2017

В горещите августовски дни най-добре са тези, които са на море. В това едва ли някой се съмнява. А как да се спасят от жегите тези, които не сме на море? Къде се разхлаждат разградчани?

Първо се сетихме за язовир "Пчелина 2", на който Община Разград вече осигурява спасителен пост. В обедните часове завчера там имаше само един човек, който майсторски преплува напречно водоема, а в далечината друг гребеше с лодка.


09_08_2017_basein4.jpgВъпреки че това е единственото безплатно място за къпане, тук често е така. Периодично обаче, особено в почивните дни, идват групички от младежи, които пробват уменията си да плуват.

Разбира се, най-предпочитаният заместител на морето си остава басейнът. Продължихме към местността Пчелина, където разбрахме, че и това лято комплекс "Делфина" е отворен. Това е може би най-уютното и тихо място за разтуха в летния зной. В басейна имаше няколко души. Други път събираха тен на шезлонгите, а трети хапваха пържени картофки под чадърите на заведението. Както е известно - всяко удоволствие се заплаща. Целодневният детски билет струва 5 лева, а за възрастни той е 8 лева през делнични дни и 10 лева в събота и неделя.

09_08_2017_basein.jpgНа връщане от Пчелина се отбихме да басейна на "Пътконсулт", който доскоро бе много посещавано и предпочитано място. Заварихме го празен. Разбрахме, че базата се използва най-вече за провеждане на сватбени тържества.

Другите два басейна са в очертанията на Разград. Първият е на хотел "Мимоза" /до Младежкия дом/. Това място по традиция е едно от най-посещаването в града - широко, просторно и приятно. Тук идват цели семейства с децата. От обслужващия персонал съобщиха, че цената на еднодневните билети е 6 лева.

Уютно и предпочитано място е и бистрият басейн в базата на Клуба по стрелба с лък до парка. Тук най-много са децата. Къпането и гмуркането струва на родителите им 4 лева през седмицата и 5 лева през уикенда. За възрастни цената е съответно 6 и 7 лева.

Безопасно ли е от към хигиена ползването на басейните. С този въпрос вчера се обърнахме към Регионалната здравна инспекция. Оттам съобщиха, че по микробиологични показатели водата за къпане отговаря на стандартите. В някои проби, които се вземат рано сутрин, е установен остатъчен хлор, който обаче през деня се изпарявал. Проверките на местата за къпане са веднъж на две седмици.


Димитър КИРИЛОВ