shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 18.07.2018 г.
ekip7-small-2018-7-18.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Къде гледа властта в Разград? Ето й ги проблемите, ако не ги вижда...
09 August 2017

Какво най-много коментират през последните два дни гражданите в сигналите си до редакцията и в социалните мрежи

Ето какво пише жител на „Орел“:


В най големите жеги, когато се нуждае човек от вода и прохлада, в 21-ви век, в града с най-скъпата вода, тя да е лукс и я няма.

Ако беше, както досега до 17 часа, няма проблеми, но да се прибереш след работа и пак да няма, вече няма накъде.

Звъня на Водното и питам;

- Кога ще има вода в жк „Орел“?

Отговорът е:

- Най-вероятно няма да имате тази вечер...

- Защо, какво има? Авария ли?

- Не,няма авария, просто фирмата, която подвързва водопровода, си е тръгнала, като е оставила половината жители на град Разград без вода. Няма кой да ги контролира и да ги кара да работят /б.р. става дума за фирмата, която прави по проект реконструкция на ВиК мрежата в комплекса/.

Това беше отговорът на дежурния в водното.

Еееее, питам аз, как е възможно това нещо да се случи? Просто в тоя Абсурдистан, в който живеем, всеки път се изумявам на все по-нелепите неща, които се случват.

Как така тия идиоти ще си хванат шапките и ще си тръгнат без да им пука, че няколко хиляди човека – деца, възрастни, болни и т.н. са останали на сухо.

Кой е този орган, който им плаща на тия, кой е органът, който трябва да ги следи за качественото и в график изпълнение на заложения проект.

Какво, по дяволите, трябва да стане в тоя град, за да се задействат институциите, ако вобще има такива?

За мен това деяние е равносилно на обществена заплаха, да не казвам тероризъм, щом си оставил няколко хиляди души умишлено без вода.


Друг разградчанин коментира нещо, което е видял по улица „Странджа“ и на други места из града:


Абсолютни простотии стават в нашия град... Днес, гледам, правят маркировка на улици, които са в дупки! Къде го има това нещо? Не е ли редно първо да поизкърпят дупките, пък после да слагат маркировката? Толкова ли сме богати, та да пилеем с лека ръка парите си? И още нещо много важно: миналия месец правителството отпусна 1 000 000 лева за ремонт на разбитите разградски улици. Тъй като все пак става дума за средства, които в крайна сметка не са нито на премиера, нито на президента, нито на кмета, а са на данъкоплатците, искам да попитам дали управата на Разград смята да проведе нещо като допитване или обществено обсъждане, за да се избере най-правилният и ефективен начин за изразходването им.


Третата /и най-коментирана/ тема през последните дни бе за замърсяването на въздуха.


Отделяме й специално място в броя, предоставяйки позициите на отговорните институции.

Пък ако те смятат за нужно да отговорят и на останалите повдигнати от гражданите проблеми /ние ги проверихме и установихме, че са действителни/, ще им предоставим тази възможност в следващите броеве.