shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 18.07.2018 г.
ekip7-small-2018-7-18.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Стефания Цанкова от Свищов представя новата си стихосбирка в Разград
11 August 2017

Писателката Стефания Цанкова от Свищов ще представи пред разградската публика новата си стихосбирка „Някой те обича“. Литературната среща ще се проведе на 17 август от 17.30 часа в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“.

Любителите на изящното слово ще се запознаят с авторката, която има 15 книги – поезия и приказна проза, като първата й книга „Идвам от Дунава“ излиза от печат през 1989 година от издателство „Народна младеж“.


11_08_2017_poetesa.jpgВъв витрина си с отличия има национални и международни награди от Италия, Австрия, Русия, Германия, Албания, Македония, Сърбия, Армения. През 2014 година получава награда от Американския биографичен институт (ABI), със седалище Северна Каролина, за приказното си творчество, посветено на чистотата на природата. Носител е на титлата Доктор хонорис кауза на Института по геология и екология „Игапе“, Скопие за екологичната тема в своята поезия. Членува в Съюза на българските писатели, Съюза на българските учени и Академията за мир (PWPA) в Ню Йорк.

Работи като учител по български език и литература и има редица професионални квалификации, които й помагат да следи модерните традиции в българското образование и да ги прилага в часовете си. Обича работата с учениците и ръководи младежки школи по творческо писане „Следовници на Алеко“ и „Златен Търновград“.