shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 22.06.2018 г.
ekip7-small-2018-6-22.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Готови сме да поддържаме партньорството си с Разград
11 August 2017

Кметът на Разград Валентин Василев се срещна с Василий Иконников, член на Съвета на Федерацията и член на Комитета на Съвета на Федерацията по бюджет и финансови пазари в Руската федерация. Двамата проведоха разговори за отношенията на Разград с руския град Орел и за развитието им. Наскоро от Русия се завърна официална тричленна делегация от Разград, която участва в тържествата, посветени на празника на побратимения руски град.


11_08_2017_orel.jpgВасилий Иконников връчи на разградския кмет официално писмо, подписано от кмета на град Орел Василий Новиков и от новоназначения за глава на администрацията в град Орел - Александър Муромский.

Ето пълния текст на писмото.

„Уважаеми господин Василев! Разград е един от древните градове на света, грижовно пазещ безценните реликви на античната култура и на колоритната национална култура. Заедно с това безкрайно се радваме, че побратименият с нас град постоянно се развива, че година след година в Разград се издигат съвременни постройки, неотстъпващи по красота на образците на старинната архитектура, активно се развива и туризмът. Всичко това става благодарение на енергията, труда и таланта на жителите, на тяхната любов и грижа за техния град, на грамотните ръководители на град Разград. От цялата си душа пожелаваме на Вас и на жителите на града да не се прекъсва забележителната традиция да съхранявате и да развивате това, което е създадено от ръцете на предшествениците.

Приятелските връзки между Орел и Разград също са станали добра традиция. От година на година приятелството само се заздравява. Творческите колективи, художници, педагози, студенти, възпитаници на училища по изкуство на нашите градове са постоянни участници на съвместни мероприятия. И това е взаимнообогатяващ процес.

През тези дни, администрацията на града беше оглавена от нов ръководител. И днешният отбор е готов да поддържа и да развива нашите забележителни партньорски отношения. Винаги се радваме на нови срещи, разградчани за нас са скъпи и желани гости!

Господин кмете, нека Вашият славен град расте и процъфтява! Пожелаваме на всички Ви, скъпи приятели, радост, мир и благоденствие!“.