shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 22.06.2018 г.
ekip7-small-2018-6-22.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Избраха Тодор Мадолев за шеф на Театрално-музикалния център
11 August 2017

Тодор Мадолев е новият директор на Театрално-музикалния център в Разград, съобщиха от Министерството на културата. Той спечели конкурса в битка с трима кандидати за поста – потомствения цигулар Хари Ешкенази, актрисата от Драматичен театър „Антон Страшимиров“ Марияна Бранкованова и бившия директор на театъра Неделчо Стойчев-Дежо.


11_08_2017_todor_madolev.jpgПроцедурата за избор на ръководител на културния институт беше обявена през април след смъртта на предишния директор Пламен Панев. Интервюто с претендентите се проведе в края на юли, но Марияна Бранкованова не успя да се яви, заради твърде късното уведомяване за датата и часа за провеждане на събеседването.

Конкурсната комисия избра Тодор Мадолев да оглави центъра, който обединява Драматичен театър „Антон Страшимиров“, Разградска филхармония „Проф. Димитър Ненов“ и Сцена „Хазъм Хикмет“.

Мадолев е професионален актьор и е изиграл близо сто роли на различни сцени в България.

Занимава се с режисура, специализира кино в Канада и снима редица музикални клипове, документални филми и един късометражен художествен филм, който е награден в Ню Йорк.

По-късно се насочва към бизнеса и започва работа като външнотърговски представител в

компания, която е световен лидер в ядрената и конвенционалната енергетика. Преминал е обучение при водещи ядрени специалисти и журналисти във Франция и Англия, общува с учени от ЕС, Русия и други краища на света.

Никога не изоставя изкуството и създава запазени марки, художествени произведения, статии, преподава в университета в Благоевград, в УНСС, а както сам заявява, експерт е по виното, киното, красивото и любимото, защото цял живот прави това, което обича.

Любопитна подробност от биографията на новия шеф на културния институт в Разград е, че е масон и членува във Великата ложа на старите свободни и приети зидари в България в

ложата „Кракра Пернишки“ в Перник.

Една от стратегическите цели, които си поставя като директор на Театрално-музикалния център, е привличане на младата публика в залите чрез провеждане на образователни концерти и спектакли.