Търсене

Начало Новини Близо 150 души искат с подписка ремонт до блок „Строител“
Близо 150 души искат с подписка ремонт до блок „Строител“
18 September 2017

Близо 150 души поискаха с подписка, адресирана до кмета на Разград, да се ремонтира улицата до блок „Строител“ в жк „Орел“, а районът да се благоустрои във вид, подходящ за отглеждане на деца.

Жалбата си до градоначалника, подкрепена с подписи, те са внесли в Общината в петък, след като забелязали, че вървят кърпежи около съседни блокове, но не и до техния.


18_09_2017_jalba-14.jpg18_09_2017_jalba-9.jpgУлицата ни е разбита и на всяка крачка зеят ями, в които си трошим краката, колите и детските колички. Когато завали дъжд „пътното платно“ се превръща в река и без гумени ботуши и лодка не може да се премине, отбелязват със сарказъм в жалбата си гражданите.

Обръщат внимание на това, че досега дори частичните ремонти винаги са ги заобикаляли, въпреки че като всички останали си плащат данъците и са граждани „на тази община“.

„Настояваме за нова пътна настилка. Другото за което ще помолим е да се погрижите и за нашите деца, които нямат една свястна площадка, на която да играят. За наше огромно съжаление те са принудени да играят с пръчки и камъни и да се пързалят по разбити пързалки със стърчащи пирони по тях“, се казва в жалбата до кмета Валентин Василев.

За да не са голословни, освен подписката, в редакцията на „Екип 7“ вносителите й донесоха и снимки – както на дупките и прогнилите детски съоръжения, така и на реките, които се образуват при валеж и ги принуждават да вървят плътно до входовете.

Дали мащабният проект за благоустрояване на квартала ще огрее и тяхната улицата хората не знаеха, именно за това решили да се презастраховат и сами да си поискат ремонт.