Търсене

Начало Искам думата Районът около блок „Строител“ в Разград ще бъде облагороден
Районът около блок „Строител“ в Разград ще бъде облагороден
20 September 2017

Във връзка с публикация във вестник „Екип 7“ в брой 105/4112 „Близо 150 души искат с подписка ремонт до блок „Строител“, Общинска администрация в Разград уведомява жителите в тази част от жк „Орел“, че този участък е включен в мащабния проект „Паркоустрояване на зелените площи в квартал „Орел“, град Разград“. Той обхваща 27 междублокови пространства в жилищния квартал.


В зелените площи около блок „Строител“ предстои ново озеленяване – внасяне на допълнителна храстовидна растителност. Предвидени са алеи към входовете на блока – трите сгради.

Между първата и втората част на блок „Строител“ е предвиден нов паркинг с нов асфалт, с нови бордюри, а детската площадка, която се намира над ДГ „Райна Княгиня“, ще бъде възстановена с нови елементи за деца от две възрастови групи – от 0 до 3 години и от 3 до седем години.
За този проект е писано в медиите многократно, правени са пресконференции, информацията по проекта е на разположение в сайта на Общината или тук в администрацията всеки гражданин, който иска да знае какво предстои, може да види кой участък от квартала подлежи на облагородяване по проекта.

Във връзка с лошото качество на улиците около същия блок, в момента тече ремонт и запълване на компрометираните участъци. Служители на ОП „Ремонтстрой“ извършиха подготовка на всички фрапиращи дупки на пътя, които затрудняват преминаването по улицата. Всеки момент предстои да бъдат запълнени с гореща асфалтова смес. Именно затова в този период, непосредствено преди старта на проекта, няма как да бъдат извършвани по-мащабни дейности.


Пресцентър на Община Разград