Търсене

Начало Искам думата Разочаровах се от ОП "Обреден дом"
Разочаровах се от ОП "Обреден дом"
28 September 2017

От известно време живея и работя в чужбина и всяка година през септември си идвам в родния Разград. Винаги когато си дойда, ходя в гробищния парк, за да се поклоня пред паметта на починалите ми близки. Така беше и сега.

Преди няколко дни отидох там. Беше към 15 часа. Бях купила цветя от града, а свещите мислех да си набавя от магазинчето на гробищата. Знаех, че там продават, тъй като аз самата преди години работех в Обредния дом.


29_09_2017_obreden_2.jpg29_09_2017_obreden_1.jpg

На вратата на магазина имаше бележка, на която пишеше "Връщам се след 15 минути". Имаше и написан телефонен номер. Чаках до 15.22 часа, след което звъннах на посочения телефон. Госпожата, която вдигна каза, че вече било затворено. А на табелата пишеше, че работното време е до 16 часа.

В тази ситуация отидох на гробовете само с цветята и не можах да запаля свещички, заради което останах разочарована. Освен неспазване на работното място, забелязах, особено в новия гробищен парцел, неприбрани строителни материали, празни бутилки и други отпадъци. Всъщност първите ми неприятни впечатления от работата на служителите в общинското предприятие бяха през 2015 година, когато беше погребението на зет ми. Тогава процедурата беше претупана, а буквите с датите на раждане и смърт бяха небрежно изкривени.

Отправяйки тези критични бележки, искам да заявя, че нямам никакъв личен интерес или пристрастие. По времето, когато аз работех в "Обреден дом" ЕООД, управител беше Евгени Драганов. Тогава той ни задължаваше два пъти в седмицата да почистваме гробищния парк. Беше много строг, но и справедлив. Неслучайно бяхме за пример в цяла България как трябва да се стопанисва подобно място. Сега усещането ми е, че ОП "Обреден дом" е донякъде на автопилот.


Галина ЙОРДАНОВА