Търсене

Начало Искам думата Общината предложи да настани бедстващата жена в Дома за възрастни хора
Общината предложи да настани бедстващата жена в Дома за възрастни хора
28 September 2017

По повод на статията от 27 септември 2017 г. в „Екип 7“ „77-годишна жена живее в страх под разпадащия се покрив на къщата си“ искаме да направим няколко разяснения. Общинска администрация е запозната с проблема с къщата на Иванка Дренчева. Многократно са правени опити да се намери решение за него.


На 3 юли 2017 г. й бе предложено да бъде настанена в Дома за възрастни хора в Разград, като са й разяснени условията за настаняване в услугата. Но г-жа Дренчева категорично отказа.

Тя пожела съдействие за настаняване в общинско жилище. Подготвена бе документация за кандидатстване за настаняване в резервно жилище в района, в който се намира собственото й жилище. След разглеждане на документите от комисията, се оказа, че Иванка Дренчева не отговаря на условията за настаняване в резервно жилище, тъй като е собственик на част от имота на ул.„Любен Каравелов“ 62.

На 27 септември отново бе проведен разговор с госпожата за настаняване в Дома за възрастни, тъй като състоянието на покрива е лошо, поканена бе да посети на място социалната услуга, да разгледа и да се запознае с живота там, но тя отново отказа.

Предвид инструментите, с които може да се реагира на такъв тип проблем, Общинска администрация е направила всички опити за решаване на проблема. Желанието за настаняването във фургон на г-жа Иванка Дренчева е невъзможно, общинска администрация не разполага с такъв, нито има възможност и право да осигури, след като има по-добър вариант и предложение.


Пресцентър на Община Разград