Търсене

Начало Оживление С многокатово българско хоро, балони и усмивки откриха новата година в ЦРД
С многокатово българско хоро, балони и усмивки откриха новата година в ЦРД
01 October 2017

В сцена на изкуствата се превърна градинката зад Художествената галерия „Проф. Илия Петров“, където беше даден стартът на новата учебна година в ЦПЛР-Център за работа с деца в Разград. Откриването на творческия сезон по традиция се проведе на 1 октомври – Деня на музиката и поезията.

02_10_2017_centar-1.jpg

Поздрав към всички деца отправи директорът на извънучилищното звено Даниела Куртева, която им пожела да продължат уверено да показват своя талант, да участват в конкурси и да прославят центъра и града в страната и чужбина.

02_10_2017_centar-2.jpgПожелания за нови успехи на родна и международна сцена отправи председателят на настоятелството на Центъра за работа с деца Диана Славова, която подари на преподавателите цветни балони с усмивки. Цветя и пожелания за успешна учебна година изпрати областният управител Гюнай Хюсмен.

От тази учебна година има две нови попълнения в педагогическия състав– Шукран Шукри, която ще учи децата на пиано и Нежи Февзи, която ще ръководи школата по английски език.

В центъра за личностно развитие се обучават над 660 деца в тринадесет извънкласни форми. Всички школи и състави бяха представени в обособени островчета на изкуствата, където младите хора пяха, свириха, рисуваха и танцуваха.

Талантите имаха своя звезден миг и първи пред публиката излязоха музикантите от

Младежкия духов оркестър, ръководен от Милен Бенков, а после танцуваха

момичетата от Модерен балет „Арабеа“ с ръководител Нели Христова.

След това ръководителят на школата по дигитални изкуства Ангелина Рахова разказа за успехите на нейните възпитаници на национални конкурси, а Нежи Февзи призова децата да се запишат в школата по английски език.

Празникът на изкуствата продължи с хип-хоп и брейк изпълнения на талантите от танцова формация „Феникс“, ръководена от Ирина Стоянова и Иван Стоянов. Колорит и настроение със своите цветни костюми и помпони внесоха момичетата от Градския мажоретен състав, с ръководител Емилия Борисова.

Настроението на публиката повдигнаха децата от вокална група „Веселите глухарчета“, с ръководител Свилена Дечева, които изпълниха „Дано“ на Богдана Карадочева и провокираха малки и големи да си припяват песента.

Своите умения показа и една от възпитаничките на школата по китара, ръководена от Валентин Христов.

Откриването на новата учебна година завърши с право българско хоро, което поведоха децата от танцова школа „Хорце“ с ръководители Румен Иванов, Жулиета Иванова и Живко Жечев. Зад галерията се изви дълго хоро на няколко ката, на което се хванаха децата от всички школи и техните родители.

Антония КИРИЛОВА