Търсене

Начало Спорт Строят следващата нова трибуна на „Лудогорец арена“
Строят следващата нова трибуна на „Лудогорец арена“
04 October 2017

ПФК „Лудогорец“ започва поредния ремонт на стадиона в Разград. Той ще бъде на сектора за гости, ще започне в началото на 2018-та и ще приключи до края на футболния сезон. Всъщност, ако трябва да сме точни, това няма да е ремонт, а цялостно строителство на съвършено нова трибуна.

04_10_2017_ludogorec-arena5.jpg

Както е известно, съгласно договора за концесия на стадиона, трябва в два етапа да се извърши цялостна реконструкция на спортното съоръжение. В първия петгодишен етап трябва да бъде построен новият сектор „А“ с централната трибуна, а във втория – сектор „В“ и сектор „Гости“. На практика клубът е много напред с изпълнението на поетите задължения, защото сектор „В“ вече е готов, а след като следващото лято бъде построен сектор „Г“, ще остане само основният сектор „А“. Така за не повече от три години Разград ще има най-модерния стадион в България, на който ще могат да се играят мачове и след групите на евротурнирите.

Изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев заяви, че проектирането на новия сектор върви в момента.

Според концесионния договор дейностите включват проектиране и ремонт на трибуна, изграждане на санитарни възли, помещения за първа помощ и бюфети. Всъщност, новият сектор общо-взето ще бъде подобен на Трибуна „Моци“. Заради буйния темперамент на българските гостуващи агитки и заради изискванията за безопасност на зрителите, ще има обаче известни разлики със секторите за гости по европейските стадиони. Отново ще има обезопасена зона /такава е сегашната клетка/, но в далеч по-приемлив и цивилизован вид, съгласуван с изискванията на УЕФА.