Търсене

Начало Искам думата Херо започна и ще продължи да надхитрява противника с тактика
Херо започна и ще продължи да надхитрява противника с тактика
04 October 2017

Наставникът на „Лудогорец“ Димитър Димитров - Херо на пресконференцията преди мача с „Хофенхайм“ на мой въпрос дали е добре запознат с противника, се усмихна и каза, че е наясно с всички положителни и отрицателни страни . Излезе, че не само е наясно, ами и успешно противодейства, като с тактика надхитри треньора на гостите Юлиян Негелсман, за когото знаем, че е един от кандидатите за треньор на „Байрен“ /Мюнхен/.


zdravko-dushkov_2.jpgНаставникът на орлите изненадващо започна с „фалшива деветка“, без явен централен нападател в състава си. Това в отбора е правено и друг път. Нещо друго обаче ме впечатли: момчетата през целия мач спазваха стриктно тактическата дисциплина и добре си личеше, че по този въпрос е работено специално за този мач.

hero.jpgУбеден съм, че за мача в Брага ще видим по-различна тактика от тази с „Хофенхайм“ в Разград – нещо, с което ще бъдат изненадани домакините, и пак ще си проличи, че за конкретния мач с португалците Херо е работил в тактически план както индивидуално с играчите от отделните линии, така и с целия отбор. Убеден съм, че това в Португалия ще даде резултат.

С подобна и с подобен тактически подход в следващите мачове „Лудогорец“ твърдо ще се класира на едно от първите две места, даващи право на участие за следващия етап от мачовете в Лига Европа. И както се казва „нов ден нов късмет“, ще добавя „нов стадион - нов успех и за Херо“. Пожелаваме му го!


Здравко ДУШКОВ