Търсене

Начало Оживление „Екип 7“ е Разград. И Разград е „Екип 7“!
„Екип 7“ е Разград. И Разград е „Екип 7“!
06 October 2017

Скъпи приятели,

Не мога да бъда с вас навръх вашия 25-годишен юбилей, но съм сигурен, че в едно идеално измерение отново сме заедно, както сме били заедно винаги от есента на 1992 г. насетне. За тези години не просто всеки се убеди, че вие правите най-четения вестник в българския североизток, но и осъзна, че Разград е немислим без страниците на „Екип 7“.


06_10_2017_plamen-doinov.jpgВече никой не може да си представи градът през последните 25 години без неговия вестник. Само за миг си помислете, че течението на „Екип 7“ го няма, че страниците му изчезнат от архиви и библиотеки. Това ще означава, че и градът е изчезнал, че очертанията му ще се размият в безпаметство и празнота. Как са живели хората четвърт век? Кой какви ги е вършил? Какво е рухнало и какво е съградено? Как градът е пораснал във времето? И кога се е снишавал? Как е страдал в несгодите? И как щедро е изливал възторга си след изстрадани победи? За всичко това имаме памет благодарение на този вестник.

Нарастващите страници през годините – първоначално 4 страници, после 8, 12, 16 страници – буквално представят натрупването на информация, знание и памет за града и неговия регион. Вестникът порасна заедно със своя град, със своите автори и читатели, които именно на вашите страници говорят, спорят, общуват, съобщават какво са извършили, представят идеите си, търсят съмишленици, споделят думи, заявяват самите себе си, превръщат се в граждани.

Вестникът е това, каквото е Раград. Но и градът е това, което е вестникът.

„Екип 7“ е Разград. И Разград е „Екип 7“. Вие сте вестникът-град.

Вярвам, че го знаете: създавайки всеки ден новини и коментари, които уж на следващия ден остаряват, вие всъщност работите за вечността на Разград и Лудогорието. И това не са високопарни думи. Това е самата същност на вашата работа. Работа, която отдавна се е превърнала в дело, в кауза.

Продължавайте да отстоявате тази висока позиция – да се борите за истината, да пазите българското слово, да бъдете вестник на свободата. И най-важното – да ви има!

Прегръщам ви братски!

Честит юбилей! На многая лета!


Пламен ДОЙНОВ

5 октомври 2017 г.