Търсене

Начало Спорт Tурнир за деца „Димитър Генчев“
Tурнир за деца „Димитър Генчев“
09 October 2017

От няколко години в Разград, по инициатива на ветерани на „Лудогорец“, футболни деятели между които Стефан Райчев, се провежда турнир по футбол за деца „Димитър Генчев“. Турнирът е посветен на едноименната забележителна фигура на футбола в Разград от близкото минало /футболист и треньор, преди да почине твърде млад на 47г., бе и председател на ФК „Лудогорец“/.

09_10_2017_turnir-3.jpg

В настоящия турнир, проведен в събота в спортната зала на ОУ „Васил Левски“, участваха 4 отбора: УСК „ОУ Васил Левски“, ОУ „Н.Й.Вапцаров“, ОУ „Отец Паисий“, СОУ „Христо Ботев“. Пред зрителите в залата децата на възраст до 11 години се раздадоха докрай в любимата игра. Най-добре се представиха децата от УСК „ОУ Васил Левски“ с треньор Атанас Голешевски, които победиха на финала отбора на ОУ „Никола Вапцаров“ с резултат 3:0, а хеттрик направи Даниел Петков с много красиви голове. С тази си победа те заслужиха и купата Димитър Генчев.

Купи с неговия лик имаше и за другите отбори в подреждането 2.ОУ „Н.Й.Вапцаров“ 3.ОУ „Отец Паисий“ 4. СОУ „Христо Ботев“. Те получиха и футболни топки. За най-добри футболисти купи получиха Даниел Петков, Стилян Димитров и Адриан Николов. Наградите връчиха Радка Генчева- съпруга на Димитър Генчев, неговият брат Росен Генчев и членовете на семейството което бе и спонсор на проявата.


Здравко ДУШКОВ