Търсене

Начало Спорт Ремзи Реджеб ще търси пета шампионска титла
Ремзи Реджеб ще търси пета шампионска титла
11 October 2017

Тази седмица Пловдив е домакин на световно първенство по борба за ветерани по класическа, свободна борба и борба за жени.

Участник от Разградска област ще е Ремзи Реджеб, който ще участва за 11-ти път в подобно състезание. Досега той има извоювани 10 медала, от които 4 шампионски титли, 5 втори и 1 бронзово отличие. Световните титли извоюва в Тирана, Сараево, Белград и Атина.


11_10_2017_remzi-copy.jpgВ историята на този спорт с тези си успехи той се явява като най-успешният състезател на България за ветерани.

Както през други години, така и сега неговото участие се осигурява от бизнесмена, президент на СКБ „Агросем“-Острово Айдън Велиев. Както той, така и треньорът на клуба Недрет Али ще придружават Ремзи Реджеб в Пловдив.

В сравнение с други години Ремзи Реджеб сега ще бъде в дивизия „Д“ и в по-горна теглова категория – 62 кг. Очакванията са той да спечели петата си световна титла за ветерани.

Борецът е роден в исперихското село Йонково. Като състезател е удостоен със званието майстор на спорта. Има в своя актив 4 медала от държавните първенства, от които 2 шампионски титли. Живее в Разград, занимава се с частен бизнес.


Юмер ФИКРИЕВ