shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 16.07.2018 г.
ekip7-small-2018-7-16.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Димитър Петров с престижна награда в национален литературен конкурс
11 October 2017

С престижна награда беше отличен на Четвъртия национален конкурс за любовна лирика „Горчиво вино“ - 2017 разградският писател Димитър Петров.

Конкурсът се провежда в памет на големия български поет Евтим Евтимов, анонимен е и дава еднакъв шанс както на доказани автори, така и на неизвестни талантливи поети от цялата страна да се сдобият с популярност.


11_10_2017_nagrada1.jpgТази година за участие в него бяха получени 369 стихотворения. След разкриване на анонимността бе установено, че свои творби са изпратили и популярни поети.

„Но стиховете тежат сами за себе си в условията на анонимност, без да има повлияване от познати имена“ – заяви литературният критик и издател Пламен Тотев, председател на журито, в което са и поетесата Катя Кирянова и Вангелия Тренева, секретар на НЧ „Братя Миладинови – 1914”.

Освен първа, втора и трета награда, журито реши да присъди и специални поощрителни награди - грамота и книги с българска поезия, именно на Димитър Петров за стихотворението му „Църква за двама“.

Награждаването се състоя на официална церемония в Петрич.