shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 16.07.2018 г.
ekip7-small-2018-7-16.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Пенсионери от Разградско със статуетка от национален фестивал
11 October 2017

Общински съвет на Съюза на пенсионерите – 2004 Разград прие поканата на Община Бургас за участие в традиционния национален фестивал за стари градски шлагери, естрадни песни и български фолклор в изпълнение на самодейни пенсионерски колективи.

Фестивалът се състоя на 28 и 29 септември под наслов „Сребро в косите – песен в душите, край морето на Бургас", посветен на 1-ви Октомври - Международния ден на възрастните хора.

11_10_2017_festival-1.jpg

Разград участва с четири състава – Мъжка формация „Осенчани“ при клуба в Осенец, Мъжка фолклорна група - Дряновец, Фолклорна певческа група „Здравец“ - Островче и Вокална група „Шлагерна пътека“ при клуб „Лудогорие“ Разград.

Всички се представиха много добре, което пролича от сърдечните овации на публиката, както и от получените грамоти и специална статуетка.

След фестивала посетихме пясъчния град в парк „Езеро“, сътворен от скулптори от България, Чехия, Полша, Украйна, Русия и други държави.

Изразяваме своята благодарност към Община Разград за предоставената ни възможност да посетим фестивала и да съизмерим възможностите си със 117 състава от цялата страна.


Иванка ДОБРЕВА, председател на ОблС и ОбС на Съюза на пенсионерите – 2004 Разград