Търсене

Начало Искам думата Разградчани: Искаме си хранителния магазин "Македония"
Разградчани: Искаме си хранителния магазин "Македония"
11 October 2017

"Ние, голяма част от съкварталците, вече 18-20 години пазаруваме от хранителния магазин "Македония" /"Петров - Цонев"/, който се намира на ул. "В. Левски" в Разград. Разстревожени сме! Научихме, че на 20 октомври 2017 година магазинът ще бъде затворен и помещението ще бъде обявено на търг. Не се знае дали новият наемател ще развива същата дейност или ще се появи поредната банка, игрална зала и т.н. А много хора, особено пенсионерите не могат всеки ден да ходят до "Билла", "Терамаркет" или пък чак до "Кауфланд".


Само на метри от магазина има 4 банки, 3 магазина втора употреба, 3 мебелни магазина. Има и 2 аптеки, но те са необходими за здравето на хората.

Надяваме се на здравия разум на Община Разград за запазването на предмета на дейност в помещението.

От всички потърпевши съкварталци"

Това писмо получихме завчера в редакцията. Тъй като очевидно бъдещето на споменатия обект вълнува част от живущите в района на ул. "В.Левски", се обърнахме за информация към отдел "Общинска собственост" в администрацията. Оттам потвърдиха, че договорът на сегашния наемател изтича и ще бъде насрочена нова процедура за отдаването му за нов период от време. От Общината не потвърдиха слуховете, че фирма "Петров - Цонев" се отказва от магазина, но увериха, че който и да е бъдещият наемател, помещението ще се ползва за хранителен магазин.