shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 21.09.2018 г.
ekip7-small-2018-9-21.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Ангел Петков е новият шеф на просветата
11 October 2017

Ангел Петков е новият началник на Регионалното управление на образованието в Разград. Досегашният директор на Междуучилищния център по трудово-политехническо обучение спечели конкурса за ръководния пост, за който се конкурира с Албена Добрева от Попово.

Двамата кандидати се явиха на писмен изпит и на интервю, като по-висок резултат постигна претендентът от Разград.


11_10_2017_petkov.jpgВчера той подписа трудовия си договор с новия си работодател – министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и ще встъпи в длъжност на 16 октомври.

Сред новите професионални задължения на Ангел Петков е да планира, организира и координира дейността на просветното ведомство като подпомага провеждането на държавната политика на територията на Разградска област. Като шеф на Регионалното управление на образованието той ще контролира прилагането и спазването на Закона за предучилищното и училищното образование, на държавните образователни стандарти и на други нормативни актове от институциите в региона.

Петков заема мястото на досегашния шеф на просветата Атанас Дончев, който остава да работи във ведомството като експерт по организация и управление на образованието.

Новият началник има 31-годишен стаж в системата на образованието. Завършил е „Педагогика на трудово-политехническата подготовка“ във ВПИ „Неофит Рилски“ в Благоевград. Има следдипломна специализация по съвременни технологии в обучението по труд и техника в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Придобил е магистърска специалност „Счетоводство и контрол“ в Стопанска академия „Димитър Ценов“ в Свищов.

Седем години е бил учител по трудово обучение в СУ „Христо Ботев“ в Лозница, а през последните 24 години е директор на Междуучилищния център по трудово-политехническо обучение в Разград.

Ангел Петков заяви, че встъпва в новата длъжност с намерение да засили авторитета на образователното ведомство и е отворен за сътрудничество и нови идеи.

„Желанието ми е съвместно с учители, родители, областни и общински институции, да работим с открити сърца в интерес на нашите деца. Една от целите ми е да се засили връзката между частния бизнес и професионалните училища, за да се подготвят качествени кадри, съобразно изискванията на пазара на труда“, заяви Петков. Той отправи призив към всичките си колеги заедно да издигнат образованието с личния си пример, нов морал и висока ценностна система.

Антония КИРИЛОВА