Търсене

Начало Оживление Разградско училище събра „рицарите на крал Артур“
Разградско училище събра „рицарите на крал Артур“
23 October 2017

Разградският Камелот в училище „И.С.Тургенев“ стана убежище на първите рицари на крал Артур /б.р. - Камелот е град-крепост, свързан с легендата за крал Артур. В този рицарски замък се намира и известната Кръгла маса, около която 12-те рицари се събират да решават държавни дела.


23_10_2017_ricari-1.jpgКрал Артур управлява Англия от Камелот, който става символ на добродетели като вярност, справедливост, преданост и рицарски код на поведение/. На 20 октомври, около Кръглата маса се събраха първите избраници, за да покажат своите гербове на класовете, да обсъдят предстоящите задачи за следващата седмица.

С поздрави на български и английски език, представители на учениците от първи до седми клас откриха симулативната игра в ОУ „И.С.Тургенев“.

Най-достойните сред астрономи, летописци, изследователи, трубадури, занаятчии, земеделци и банкери заседаваха и единодушно решиха, че ще приемат всички предизвикателства, без да отказват нито едно, като не избират едно вместо друго.

Временният крал на седмицата - представител на артистите, постави задачите на всяка група. Убедени, че доброто, редът и справедливостта ще възтържествуват, рицарите се оттеглиха за подготовка на Рицарски турнир на артистите. Решението бе най-достойният да победи в битката и да завоюва първата част от картата, на която е начертан маршрутът за откриване на Ескалибур. И така да стане крал Артур!


Поли КУМАНОВА