Търсене

Начало Спорт Мс Георги Дзанев победи в турнира за Деня на будителите
Мс Георги Дзанев победи в турнира за Деня на будителите
02 November 2017

Майсторът на спорта Георги Дзанев стана победител в блицтурнира, който ШК "Абритус" - Разград организира по повод Деня на народните будители. Известният местен археолог отново демонстрира стабилна игра и бързи реакции, които изисква петминутната контрола за обмисляне.


03_11_2017_dzanev.jpgНа второ място се класира математикът мс Иво Владимиров. Както винаги почетният гражданин на Разград игра с младежки жар и приложи свежи остроумни идеи. До последния кръг той имаше отлични шансове за първото място, но заради нелеп пропуск, плод на зрителна измама, той отстъпи водачеството си на Дзанев.

Третата позиция завоюва доайенът на разградските шахматисти шахмайстор Петър Арнаудов. За него са характерни винаги големият хъс за игра и безкомпромисно преследване на победата до изчерпване на всички възможности.

Разградският шахматен клуб "Абритус" е един от най-старите в града и на 28 януари 2018 година ще чества своята 25-годишнина. Характерно за дейността му е, че освен всички други състезания в спортния календар, вече четвърт век организира турнири, посветени на значими български празници, както и на самия Ден на Разград, който по чисто съвпадение е и рожден ден на клуба.